Natuurfestival bij het Lammetjeswiel in Alblasserdam.ALBLASSERDAM - Op zaterdag 12 oktober 2019 werd er voor het eerst bij het Natuurgebied Lammetjewiel in Alblasserdam een Natuurfeest gehouden. De stichting Welzijn Alblasserdam, Stichting De Groene Long en het ABC-team organiseerde gezamenlijk het eerste Natuurfestival in recreatiegebied het Lammetjeswiel. De dag stond volledig in het teken staan van educatie over het park en er was een zeer gevarieerd programma voor jong en oud samengesteld. Er werden twee soorten rondleidingen verzorgd door het lammetjeswiel. De ene rondleiding was een wandeling door het park en gaat over de natuur, het ontstaan van het gebied en doet ook imker Cok Hartkoorn aan die over zijn imkerij en het deels zelfvoorzienend leven zal vertellen. De andere rondleiding ging over water. Via diverse slootjes volgden de aanwezigen de route van de bever. Verder werd er gewerkt aan een insectenhotel, konden deelnemers helpen bij een slootonderzoek en nog tal van andere natuuractiviteiten. Er was ook een sportparcour waar de deelnemers diverse obstakels moesten trotseren. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

ALBLASSERDAM – Op zaterdag 12 oktober 2019 werd er voor het eerst bij het Natuurgebied Lammetjewiel in Alblasserdam een Natuurfeest gehouden.
De stichting Welzijn Alblasserdam, Stichting De Groene Long en het ABC-team organiseerde gezamenlijk het eerste Natuurfestival in recreatiegebied het Lammetjeswiel.
De dag stond volledig in het teken staan van educatie over het park en er was een zeer gevarieerd programma voor jong en oud samengesteld.
Er werden twee soorten rondleidingen verzorgd door het lammetjeswiel.
De ene rondleiding was een wandeling door het park en gaat over de natuur, het ontstaan van het gebied en doet ook imker Cok Hartkoorn aan die over zijn imkerij en het deels zelfvoorzienend leven zal vertellen.
De andere rondleiding ging over water. Via diverse slootjes volgden de aanwezigen de route van de bever.
Verder werd er gewerkt aan een insectenhotel, konden deelnemers helpen bij een slootonderzoek en nog tal van andere natuuractiviteiten.
Er was ook een sportparcour waar de deelnemers diverse obstakels moesten trotseren.