Koninklijke onderscheiding voor de heer A.H. FigeeKoninklijke onderscheiding voor de heer A.H. Figee DORDRECHT - Op zondag 2 december 2018 reikte burgemeester Wouter Kolff de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer A.H. Figee. Dit gebeurde direct na de kerkdienst in de aula van het Insula College aan Koningstraat in Dordrecht. De heer Figee ontving de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn 50-jarige belangeloze inzet voor de Stichting Interkerkelijke Kommissie Aangepaste Arbeid (IKAA) in Dordrecht. De heer Figee is sinds de oprichting, 50 jaar geleden, betrokken geweest bij de Stichting Interkerkelijke Kommissie Aangepaste Arbeid (IKAA). Deze Stichting organiseert wekelijks kerkdiensten voor mensen met een verstandelijke beperking en wordt gedragen door zes verschillende kerkgenootschappen in Dordrecht. De heer Figee is begonnen als vrijwilliger. In 1972 werd hij penningmeester en heeft sindsdien diverse bestuursfuncties vervuld. Ook nu nog zorgt hij mede voor de financiën, zodat de Stichting onafhankelijk kan functioneren van de deelnemende kerken en organiseert daarnaast eveneens het vervoer van en naar de locatie, zodat ook mensen uit tehuizen en instellingen kunnen deelnemen aan de kerkdiensten. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op zondag 2 december 2018 reikte burgemeester Wouter Kolff de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer A.H. Figee. Dit gebeurde direct na de kerkdienst in de aula van het Insula College aan Koningstraat in Dordrecht.
De heer Figee ontving de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn 50-jarige belangeloze inzet voor de Stichting Interkerkelijke Kommissie Aangepaste Arbeid (IKAA) in Dordrecht.
De heer Figee is sinds de oprichting, 50 jaar geleden, betrokken geweest bij de Stichting Interkerkelijke Kommissie Aangepaste Arbeid (IKAA).
Deze Stichting organiseert wekelijks kerkdiensten voor mensen met een verstandelijke beperking en wordt gedragen door zes verschillende kerkgenootschappen in Dordrecht. De heer Figee is begonnen als vrijwilliger.
In 1972 werd hij penningmeester en heeft sindsdien diverse bestuursfuncties vervuld.
Ook nu nog zorgt hij mede voor de financiën, zodat de Stichting onafhankelijk kan functioneren van de deelnemende kerken en organiseert daarnaast eveneens het vervoer van en naar de locatie, zodat ook mensen uit tehuizen en instellingen kunnen deelnemen aan de kerkdiensten.