Jongste telg van de Fam. Teuteberg wil Het Dordtse Circus Royal nieuw leven in blazen.FOTOOPDRACHT:Dordrecht:08-12-2005: circus royal in opbouw in dordrecht Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

Op facebook is  Antonie  (Toni  voor  vrienden) Teuteberg een groep begonnen met een droom die veel regio genoten ook hebben, de terugkeer van het al oude en enige ooit Dordtse Winter Circus Royal.

De grondlegger is natuurlijk de alom bekende en ras echte Dordtenaar Joop Teuteberg. Wie ken de man niet! Het valt natuurlijk niet mee om een legende van je ouders op te pakken, en eigenlijk zag Toni daar ook niets in maar door de vele reactie die hij kreeg op Facebook en de reactie van mensen ging het bloed kruipen waar het niet gaan kan en ontstond het idee voor een terug keer van het Kerstcircus in Dordrecht toch te kriebelen.

Hij wil daarbij wel zeggen dat het verleden het verleden is,  en dat hij aan het kijken is of de Gemeente Dordrecht ook mee wil werken en of er bedrijven zijn die willen helpen. Er zijn niet veel spullen meer in bezit van de familie dus zal er een tent gehuurd moeten worden en ook veel spullen gehuurd en of geregeld moeten worden. Artiesten enz. Er moet dus een behoorlijk goed financieel plan op tafel komen, want de van fouten in het verleden is veel geleerd.

Ook moet het met alle spel regels in deze tijd natuurlijk kunnen met Corona en evenementen, maar waar een wil is, is een weg zegt een spreek woord.

Mocht het allemaal van de grond komen dit jaar, dan hoop Toni dat zijn vader inmiddels 74 lentes jong Joop Teuteberg, toch nog één keer zijn kostuum wil aantrekt om het hooggeëerd publiek op de banken te krijgen.

Het moet wel een feestje worden als we het gaan doen zeg Teuteberg  jr.

Mocht het OER oude Dordtse Royal Circus er komen, dan moet het behalve een nostalgisch feestje ook echt voor álle Dordtenaren / Drechtsteden zijn, zegt Antonie: “Ik wil dan bijvoorbeeld ook voorstellingen doen voor alle medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis die zich hebben ingezet in de coronacrisis. Maar ik denk ook aan Stichting Het Vergeten Kind, en niet te vergeten mensen die een Dordtpas hebben.”

 

Kijk op Facebook: https://www.facebook.com/groups/1805266952984695/

Hier een aantal bijzondere beelden uit het verleden van het optreden van de Fam. Teutenberg en het Circus.