Hittegolf een feitHittegolf een feit In de auto schommelde de buitentemperatuur tussen de 36 en 37 graden. Buiten de auto was het net een oven, maar had anderzijds ook iets van een behaaglijk gevoel. Vooral op de plekken waar de wind langs je heen waaide, al voelde het wel als een woestijnwind. Volgens het KNMI is vanaf vandaag sprake van een hittegolf. Voor sommige mensen reden om verkoeling te zoeken, het liefst in, op of aan het water in de schaduw. Anderen zoeken juist de zon ergens op een parkeerplaats aan de waterkant op, waar ze de hele dag naast hun auto bruin zitten te bakken op een tuinstoel. Voor Nederland is het een extreme temperatuur, die, als we de voorspellingen mogen geloven, ook morgen nog de dag zal bepalen. Nog even volhouden, want daarna zakt de temperatuur, om vervolgens na het weekeind weer voor veel warmte te zorgen. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

REGIO – Donderdag 26 juli 2018 – In de auto schommelde de buitentemperatuur tussen de 36 en 37 graden.

Buiten de auto was het net een oven, maar gaf ook een behaaglijk gevoel. Vooral wanneer de wind langs je heen waaide, al voelde  dat soms wel aan als een woestijnwind.

Volgens het KNMI is er vanaf vandaag sprake van een hittegolf.

Voor sommige mensen reden om verkoeling te zoeken, het liefst in, op of aan het water in de schaduw.
Anderen zoeken juist de zon ergens op een parkeerplaats aan de waterkant op, waar ze de hele dag naast hun auto bruin zitten te bakken op een tuinstoel.

Voor Nederland zijn het extremen temperaturen, die, als we de voorspellingen mogen geloven, ook morgen weer de dag zal bepalen.

Nog even volhouden, want daarna zakt de temperatuur, om vervolgens na het weekeind weer voor veel warmte te zorgen.