Heijkoop geeft startschot #jebentnietalleenWebsite jebentnietalleen.nl in de lucht Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op woensdag 6 maart 2019 werd het startschot gegeven van de campagne #jebentnietalleen. Peter Heijkoop (wethouder Zorg & Welzijn) lanceerde de website  www.jebentnietalleen.nl en onthulde campagnebeelden die de komende 40 dagen veelvuldig in de stad te zien zijn.
De aftrap van de campagne vond plaats in de winkel van Nobel’s Brood in de Grotekerksbuurt.

Er zijn al veel initiatieven om mensen bij elkaar te brengen in Dordrecht.
Dat bewijst de hoeveelheid aanmeldingen na een oproep aan allerlei instellingen in de stad.
Er zijn al ruim 50 initiatieven aangemeld. Dat zijn activiteiten waar mensen met elkaar kunnen bewegen of sporten, samen eten of iets anders leuks doen.
Peter Heijkoop: “Fantastisch om te zien hoeveel initiatieven er in de stad zijn en nog komen. Met elkaar zetten we de schouders eronder. Voor jong en oud zijn er activiteiten om elkaar te ontmoeten en iets fijns te doen. In Dordrecht hoef je niet alleen te zijn”.

www.jebentnietalleen.nl bundelt de initiatieven om bewoners beter te kunnen informeren en inspireren. Want naast de activiteitenkalender boordevol met initiatieven om samen iets te doen, zet het Dordtenaren ook aan het denken met inspirerende verhalen van bewoners. Op termijn voorziet www.jebentnietalleen.nl in het samenbrengen van mensen en biedt het een overzicht aan ontmoetingsplekken.

#jebentnietalleen en The Passion
Op 18 april kijken op meer dan 20 locaties in de stad mensen met elkaar naar The Passion! Een laagdrempelige manier van verbinden van mensen. Sommige locaties bieden vooraf een maaltijd aan. Naar schatting ontvangen de locaties gezamenlijk tussen de 1500 en 2000 gasten. Dat ondernemers en andere instellingen graag meedenken, bleek uit het enthousiasme van de aanwezige ondernemers bij de lancering van de campagne.

Zo biedt Sander Nobel (Nobel’s Brood) 20 bewoners en hun families van Het Gastenhuis Dordrecht een ontbijt aan op de dag van The Passion. Hij geeft zijn initiatief door aan een andere ondernemer. Hij hoopt zo op een estafette-effect om kwetsbare doelgroepen te ondersteunen.

Chris van der Waard (Banketbakkerij Van der Sterre) bakt 10.000 speciale #jebentnietalleen-koekjes. Hij sponsort hiermee zo veel mogelijk activiteiten.

En Wiebe van Horssen vertelde over de betrokkenheid van de Dordtse kerken.
Zij geven op 18 april op drie plekken in de stad de bezoekers van The Passion een warm welkom.
Ook verzorgen zij een pop-up kerk op het Achterom (voor het Lindershuis) en helpen zij op de 20 locaties waar mensen samen naar de The Passion kijken.

Volgens de gemeente kan ook jij iets doen!
Ken je iemand die zich vaak alleen voelt? Begroet iemand simpelweg met een ‘goedemorgen’ of nodig diegene eens uit voor een wandeling, een kop koffie of bezoek een van de leuke initiatieven.
Ontdek zelf hoe jij het verschil maakt!