Gumbuddy bij winkelcentrum WalburgGumbuddy bij winkelcentrum Walburg ZWIJNDRECHT – Op donderdag 25 oktober 2018 gaf wethouder Jacqueline van Dongen (duurzaamheid) tijdens de weekmarkt bij winkelcentrum Walburg het startsein voor een proef met de Gumbuddy. De Gumbuddy is een speciaal afvalbakje voor kauwgum. De gemeente Zwijndrecht wil hiermee een schone buitenruimte bereiken en het mogelijk maken de kauwgum her te gebruiken voor nieuwe producten zoals potloden en schoenen. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

ZWIJNDRECHT – Op donderdag 25 oktober 2018 gaf wethouder Jacqueline van Dongen (duurzaamheid) tijdens de weekmarkt bij winkelcentrum Walburg het startsein voor een proef met de Gumbuddy.

De Gumbuddy is een speciaal afvalbakje voor kauwgum.
De gemeente Zwijndrecht wil hiermee een schone buitenruimte bereiken en het mogelijk maken de kauwgum her te gebruiken voor nieuwe producten zoals potloden en schoenen.

Voor de ingebruikname kreeg wethouder van Dongen een paar roze gympen uitgereikt, waarmee ze de plechtige verrichtte.

Zwijndrecht is één van de 14 gemeenten in Nederland die mee doet aan het Gumbuddy project. Momenteel hangen er  18 gumbuddy’s in de gemeente.

Uit onderzoek is gebleken, dat een uitgespuwd stukje kauwgum in het milieu 20 jaar nodig heeft om volledig te verteren.

Meer info: https://www.gumbuddy.nl/