Halloweenhuis in de binnenstad van Dordrecht.DORDRECHT - Op zaterdag 26 oktober 2019 was de fietsersbond in de binnenstad van Dordrecht bezig met de actie "Fietsgeluk met een goede fiets". Geluk op de fiets heeft veel te maken met een goede fiets. Daarom verzorgde de Fietsersbond op zaterdag haar jaarlijkse fietscontrole (APK) actie waar een hoop mensen gebruik van maakten. Een aantal deskundigen deed een gratis uitgebreide en grondige inspectie op de fietsen. Daarvoor werd een uitgebreide checklijst gebruikt. voldoet aan de veiligheidseisen , zoals werkende remmen, goede verlichting en een hoorbare bel. Ook de juiste zithouding wordt gecontroleerd. Kleine reparaties worden ter plekke vakkundig uitgevoerd. Bij grotere mankementen wordt doorverwezen naar de lokale fietsenmakers. Ook kon de enquête worden ingevuld over de kwaliteit van de fietsvoorzieningen. De resultaten worden verwerkt in een landelijk bestand en gebruikt in de advisering van de Fietsersbond aan de gemeente. De Fietsersbond spant zich al jaren in voor het fietsgeluk. Zij heeft meer dan 32.000 leden in 150 lokale afdelingen. Er zijn landelijk meer dan 1650 vrijwilligers actief bij acties zoals deze controle. Kijk voor meer informatie op de website : https://drechtsteden.fietsersbond.nl/ Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op zaterdag 26 oktober 2019 was de fietsersbond in de binnenstad van Dordrecht bezig met de actie “Fietsgeluk met een goede fiets”.
Geluk op de fiets heeft veel te maken met een goede fiets.
Daarom verzorgde de Fietsersbond op zaterdag haar jaarlijkse fietscontrole (APK) actie waar een hoop mensen gebruik van maakten.
Een aantal deskundigen deed een gratis uitgebreide en grondige inspectie op de fietsen. Daarvoor werd een uitgebreide checklijst gebruikt. voldoet aan de veiligheidseisen , zoals werkende remmen, goede verlichting en een hoorbare bel.
Ook de juiste zithouding wordt gecontroleerd. Kleine reparaties worden ter plekke vakkundig uitgevoerd. Bij grotere mankementen wordt doorverwezen naar de lokale fietsenmakers.
Ook kon de enquête worden ingevuld over de kwaliteit van de fietsvoorzieningen.
De resultaten worden verwerkt in een landelijk bestand en gebruikt in de advisering van de Fietsersbond aan de gemeente.
De Fietsersbond spant zich al jaren in voor het fietsgeluk.
Zij heeft meer dan 32.000 leden in 150 lokale afdelingen.
Er zijn landelijk meer dan 1650 vrijwilligers actief bij acties zoals deze controle.
Kijk voor meer informatie op de website : https://drechtsteden.fietsersbond.nl/