Diorama Baanhoek in optimale staat hersteld en gereed voor presentatiesSLIEDRECHT - Op vrijdag 13 december 2019 was er in Het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt in Sliedrecht de oficele presentatie van het gerestaureerde Diorama Baanhoek. Deze middag waren aanwezig de weduwe van de maker Koos van Hof, familie ,de heer Ger de Goede (Diorama gerestaureerd) en de heren Arie Sprong en Cor van Wijnen van het museum, beide nauw betrokken bij de restauratie van het Diorama, tevens vertellen en bedienen zij beiden het Diorama. Modelbouwer Koos van Hof begon in 2002 met zijn bouwwerk (linker gedeelte) vanwege een dioramawedstrijd. Hij maakte een weergave van Baanhoek rond 1930, gecombineerd met herinneringen uit Giessenburg. Het diorama behaalde de eerste prijs. Later werd het uitgebreid met het rechter gedeelte. Na zijn overlijden in 2005 is het diorama door de nabestaanden geschonken aan het Sliedrechts Museum. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

SLIEDRECHT – Op vrijdag 13 december 2019 was er in Het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt in Sliedrecht de officiële presentatie van het gerestaureerde Diorama Baanhoek.
Deze middag waren aanwezig de weduwe van de maker Koos van Hof, familie ,de heer Ger de Goede (Diorama gerestaureerd) en de heren Arie Sprong en Cor van Wijnen van het museum, beide nauw betrokken bij de restauratie van het Diorama, tevens vertellen en bedienen zij beiden het Diorama.
Modelbouwer Koos van Hof begon in 2002 met zijn bouwwerk (linker gedeelte) vanwege een dioramawedstrijd.
Hij maakte een weergave van Baanhoek rond 1930, gecombineerd met herinneringen uit Giessenburg.
Het diorama behaalde de eerste prijs. Later werd het uitgebreid met het rechter gedeelte.
Na zijn overlijden in 2005 is het diorama door de nabestaanden geschonken aan het Sliedrechts Museum.