Collectie De Rietgors in Dordts MuseumDORDRECHT – Op woensdagmiddag 21 juni 2018 openden de wethouders Arno Jansen van de gemeente Papendrecht en Piet Sleeking van de gemeente Dordrecht de Collectie De Rietgors in het Dordrechts Museum. De opening werd vooraf gegaan door een korte toespraak van museum directeur Peter Schoon en anderen. Collectie De Rietgors is vernoemd naar het voormalige museum in Papendrecht. Na jaren niet getoond te zijn aan het publiek, zijn de hoogtepunten uit de verzameling nu weer te zien in het Dordts Museum. Begin jaren '70 ontvangt de gemeente Papendrecht een schenking van ondernemer en kunstverzamelaar Nanne Harm Luigies. Na zijn overlijden in 1977 werd zijn voormalige villa De Rietgors in Papendrecht omgevormd tot een museum waarin de werken een plaats kregen, aangevuld met andere schenkingen en latere aankopen van de gemeente. Museum De Rietgors moest echter in 2001 helaas haar deuren sluiten. Het Dordrechts Museum kreeg de werken vorig jaar in bruikleen, met het doel om ze te beheren en wanneer mogelijk te tonen aan het publiek. “Het is een mooie en gevarieerde kunstverzameling, met een aantal grote namen uit de schilderkunst van de 20ste eeuw”, aldus museumdirecteur Peter Schoon. “Een collectie om trots op te zijn. Wij zijn verheugd deze kunst weer te kunnen laten zien.” Speciaal Papendrecht weekend Van vrijdag 22 juni tot en met zondag 24 juni organiseert het museum een speciaal Papendrecht weekend. Wie geboren is in Papendrecht of er momenteel woont kan het museum in dit weekeind, op vertoon van een legitimatiebewijs, gratis bezoeken. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

Weekeind 22 t/m. 24 juni 2018 Dordrechts Museum gratis voor inwoners Papendrecht

DORDRECHT – Op woensdagmiddag 21 juni 2018 openden de wethouders Arno Jansen van de gemeente Papendrecht en Piet Sleeking van de gemeente Dordrecht de Collectie De Rietgors in het Dordrechts Museum.
De opening werd vooraf gegaan door een korte toespraak van museumdirecteur Peter Schoon en anderen.

Collectie De Rietgors is vernoemd naar het voormalige museum in Papendrecht.
Na jaren niet getoond te zijn aan het publiek, zijn de hoogtepunten uit de verzameling nu weer te zien in het Dordts Museum.

Begin jaren ’70 ontving de gemeente Papendrecht een schenking van ondernemer en kunstverzamelaar Nanne Harm Luigies. Na zijn overlijden in 1977 werd zijn voormalige villa De Rietgors in Papendrecht omgevormd tot een museum waarin de kunstwerken een plaats kregen, aangevuld met andere schenkingen en latere aankopen van de gemeente.
Museum De Rietgors moest echter in 2001 helaas haar deuren sluiten.

Het Dordrechts Museum kreeg de werken vorig jaar in bruikleen, met het doel om ze te beheren en wanneer mogelijk te tonen aan het publiek.
“Het is een mooie en gevarieerde kunstverzameling, met een aantal grote namen uit de schilderkunst van de 20ste eeuw”, aldus museumdirecteur Peter Schoon. “Een collectie om trots op te zijn. Wij zijn verheugd deze kunst weer te kunnen laten zien.”

Speciaal Papendrecht weekend
Van vrijdag 22 juni tot en met zondag 24 juni organiseert het museum een speciaal Papendrecht weekend. Wie geboren is in Papendrecht of er momenteel woont kan het Dordrechts Museum in dit weekeind, op vertoon van een legitimatiebewijs, gratis bezoeken.