Burgemeester Kolff ondertekent petitie mensenrechten in paspoortBurgemeester Kolff ondertekent petitie mensenrechten in paspoort DORDRECHT – Woensdag 4 juli 2018 - Dit jaar bestaat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens 70 jaar. In verband hiermee hebben het Humanistisch Verbond Drechtsteden en de lokale vrijwilligers van Amnesty International in Dordrecht een bezoek gebracht aan burgemeester Wouter Kolff van de gemeente Dordrecht. In de toespraak aan de burgemeester lijkt het allemaal zo vanzelfsprekend: zeggen wat je denkt, geloven wat je wilt, trouwen met de persoon van wie je houdt, goed onderwijs, zorg, een dak boven je hoofd, dezelfde rechten als je buren. Dit alles hebben we voor een groot deel te danken aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Aan het eind van de bijeenkomst ondertekende burgemeester Kolff een petitie om de Universele Rechten van de Mens in het Nederlandse paspoort op te nemen. “Daar zet ik me als burgemeester graag voor in”, zei burgemeester Kolff. Daarbij benadrukte hij, dat mensen allemaal anders zijn, maar tegelijk gelijkwaardig. Zowel het Humanistisch Verbond als Amnesty International willen dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens wordt opgenomen in het Nederlandse paspoort. Inmiddels hebben meerdere burgemeesters in Nederland de petitie ondertekend. De petitie is echter niet alleen voor burgemeesters. Iedereen kan de petitie ondertekenen op: www.humanistischverbond.nl. Op 10 december 2018, de Internationale Dag van de Mensenrechten, overhandigen de landelijke vertegenwoordigers van het Humanistisch Verbond en Amnesty International het totaal aantal petities aan het kabinet. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Woensdag 4 juli 2018 – Dit jaar bestaat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens 70 jaar.
In verband hiermee hebben het Humanistisch Verbond Drechtsteden en de lokale vrijwilligers van Amnesty International in Dordrecht een bezoek gebracht aan burgemeester Wouter Kolff van de gemeente Dordrecht.

In de toespraak aan de burgemeester lijkt het allemaal zo vanzelfsprekend: zeggen wat je denkt, geloven wat je wilt, trouwen met de persoon van wie je houdt, goed onderwijs, zorg, een dak boven je hoofd, dezelfde rechten als je buren.
Dit alles hebben we voor een groot deel te danken aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Aan het eind van de bijeenkomst ondertekende burgemeester Kolff een petitie om de Universele Rechten van de Mens in het Nederlandse paspoort op te nemen.
“Daar zet ik me als burgemeester graag voor in”, zei burgemeester Kolff.
Daarbij benadrukte hij, dat mensen allemaal anders zijn, maar tegelijk gelijkwaardig.

Zowel het Humanistisch Verbond als Amnesty International willen dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens wordt opgenomen in het Nederlandse paspoort.
Inmiddels hebben meerdere burgemeesters in Nederland de petitie ondertekend.

De petitie is echter niet alleen voor burgemeesters.
Iedereen kan de petitie ondertekenen op: www.humanistischverbond.nl.

Op 10 december 2018, de Internationale Dag van de Mensenrechten, overhandigen de landelijke vertegenwoordigers van het Humanistisch Verbond en Amnesty International het totaal aantal petities aan het kabinet.