Boomfeestdag in Papendrecht.PAPENDRECHT - Op woensdag 13 maart 2019 hebben leerlingen omdat het vandaag Boomfeestdag is van basisschool De Viermaster uit Papendrecht verschillende nieuwe bomen langs de Vondellaan en enkele bomen in het Voedselbos in park Noordhoekse Wiel geplant. Wethouder Arno Janssen plantte de eerste bomen samen met leerlingen.. Daarna gingen 52 leerlingen op de Vondellaan om daar 21 moeraseiken te planten. Een deel van de leerlingen vertrok met e-wheels om vervolgens naar het Voedselbos in Park Noordhoekse Wiel te gaan, waar ook enkele bomen werden geplant die eveneens geschonken werden door de Lions. De Lionsclub Alblasserwaard Souburgh draagt dit jaar bij aan de Nationale Boomfeestdag. Jaarlijks organiseren zij de truckerstocht Alblasserwaard (die dit jaar wordt gehouden op zaterdag 18 mei). Voor veel kinderen met een beperking betekent de truckerstocht een onvergetelijke dag. De Lions zijn zich er ook van bewust dat de truckerstocht veel CO2-uitstoot veroorzaakt. Om een deel daarvan te compenseren schenken zij vier bomen aan de Papendrechtse gemeenschap. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

PAPENDRECHT – Op woensdag 13 maart 2019 hebben leerlingen omdat het vandaag Boomfeestdag is van basisschool De Viermaster uit Papendrecht verschillende nieuwe bomen langs de Vondellaan en enkele bomen in het Voedselbos in park Noordhoekse Wiel geplant.
Wethouder Arno Janssen plantte de eerste bomen samen met leerlingen..
Daarna gingen 52 leerlingen op de Vondellaan om daar 21 moeraseiken te planten.
Een deel van de leerlingen vertrok met e-wheels om vervolgens naar het Voedselbos in Park Noordhoekse Wiel te gaan, waar ook enkele bomen werden geplant die eveneens geschonken werden door de Lions.
De Lionsclub Alblasserwaard Souburgh draagt dit jaar bij aan de Nationale Boomfeestdag.
Jaarlijks organiseren zij de truckerstocht Alblasserwaard (die dit jaar wordt gehouden op zaterdag 18 mei).
Voor veel kinderen met een beperking betekent de truckerstocht een onvergetelijke dag.
De Lions zijn zich er ook van bewust dat de truckerstocht veel CO2-uitstoot veroorzaakt.
Om een deel daarvan te compenseren schenken zij vier bomen aan de Papendrechtse gemeenschap.