DrechtstedenvandaagHARDINXVELD-GIESSENDAM - Op dinsdag 5 november 2019 was een bewoner van de Nieuweweg in Hardinxveld-Giessendam fanatiek in zijn achtertuin bezig met het graven van een gat waar hij een frame om heen bouwde voor een trampoline voor zijn kinderen. Tijdens de graafwerkzaamheden stuitte hij met zijn schep op iets hards , en toen hij goed keek leek het wel de vorm van een handgranaat te hebben. Omdat hij het niet vertrouwde en op Google had gekeken voor informatie over het metalen voorwerp besloot hij toch de politie te informeren. De politie kwam ter plaatse en vond ook inderdaad dat het voorwerp wel eens heel goed een handgranaat uit de oorlog kon wezen. Er werd besloten om er een expert van de e.o.d naar het voorwerp te laten kijken. Toen deze er was werd heel voorzichtig het voorwerp onderzocht , er bleek een gat aan de onderkant te zitten waardoor het ongevaarlijk bleek te zijn. Nadat het voorwerp was schoongemaakt was het niet echt duidelijk wat het voorwerp was of voor moest stellen. De bewoner was blij dat het voorwerp ongevaarlijk was en had weer een verhaal voor aan de keukentafel. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op dinsdag 5 november 2019 was een bewoner van de Nieuweweg in Hardinxveld-Giessendam fanatiek in zijn achtertuin bezig met het graven van een gat waar hij een frame om heen bouwde voor een trampoline voor zijn kinderen.
Tijdens de graafwerkzaamheden stuitte hij met zijn schep op iets hards , en toen hij goed keek leek het wel de vorm van een handgranaat te hebben.
Omdat hij het niet vertrouwde en op Google had gekeken voor informatie over het metalen voorwerp besloot hij toch de politie te informeren.
De politie kwam ter plaatse en vond ook inderdaad dat het voorwerp wel eens heel goed een handgranaat uit de oorlog kon wezen.
Er werd besloten om er een expert van de e.o.d naar het voorwerp te laten kijken.
Toen deze er was werd heel voorzichtig het voorwerp onderzocht , er bleek een gat aan de onderkant te zitten waardoor het ongevaarlijk bleek te zijn.
Nadat het voorwerp was schoongemaakt was het niet echt duidelijk wat het voorwerp was of voor moest stellen.
De bewoner was blij dat het voorwerp ongevaarlijk was en had weer een verhaal voor aan de keukentafel.