PAPENDRECHT – Op maandagavond 31 juli 2023 heeft de politie na een eenzijdig ongeval een man uit Oud-Alblas aangehouden voor rijden onder invloed. De bestuurder van de auto kwam vanaf de Rijksweg A15 en nam de afslag richting de N214.

Echter ging het in de bocht niet helemaal goed en vloog de bestuurder de middenberm met een flinke klap over en kwam op de andere weghelft terecht. De auto raakte door het ongeval zwaar beschadigd. Drie banden waren lek en het linker voorwiel was door de klap verderop in een sloot terechtgekomen.

De bestuurder was door de klap een beetje beduusd en bleef enkele ogenblikken stil op de rijbaan staan. De bestuurder besloot echter door te rijden en slingerde met de onbestuurbare auto tegen het verkeer in richting de carpoolplaats. Daar kwam hij tegen een verkeersbord tot stilstand. Omdat de man naar alcohol rook werd er ook een blaastest afgenomen. waarna hij werd aangehouden omdat hij niet door de blaastest heen kwam. Door de klap had de man een beetje last van zijn nek en rug maar er hoefde geen ambulance te komen. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto meegenomen.