Aubade op het StadhuispleinDORDRECHT – Op vrijdag 27 april 2018 begon Koningsdag feestelijk in Dordrecht met de gebruikelijke Aubade op het Stadhuisplein. Op de trappen van het stadhuis stonden burgemeester Kolff en zijn echtgenote, de 17 personen die afgelopen week een koninklijke onderscheiding kregen en andere genodigden. Op het plein stonden muziekkorpsen en daar om heen burgers. Het was een feestelijk gebeuren, waar de burgemeester enkele worden spraak en het Wilhelmus werd gezongen. Een aubade op Koningsdag is een typisch Nederlandse traditie, waarbij het volk de koning toezingt en de plaatselijke burgemeester als vertegenwoordiger van de koning optreedt. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op vrijdag 27 april 2018 begon Koningsdag feestelijk in Dordrecht met de gebruikelijke Aubade op het Stadhuisplein.
Op de trappen van het stadhuis stonden burgemeester Kolff en zijn echtgenote, de 17 personen die afgelopen week een koninklijke onderscheiding kregen en andere genodigden.
Op het plein stonden muziekkorpsen en daar om heen burgers.
Het was een feestelijk gebeuren, waar de burgemeester enkele worden spraak en het Wilhelmus werd gezongen.
Een aubade op Koningsdag is een typisch Nederlandse traditie, waarbij het volk de koning toezingt en de plaatselijke burgemeester als vertegenwoordiger van de koning optreedt.