100 ste E-waste race gewonnen door Dordtse school De MeridiaanDORDRECHT - Op vrijdag 15 juni 2018 was de prijsuitreiking van de E-waste race die gewonnen is door basisschool De Meridiaan aan de Kinkelenburg in Dordrecht. De leerlingen van deze school hadden de meeste kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) van de Drechtsteden ingezameld. Van 21 mei t/m 15 juni 2018 liep de E-waste race in Drechtsteden. Tien basisscholen namen het tegen elkaar op om in vier weken zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval in te zamelen. Mensen konden hun elektronisch afval aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd werd het klein elektronisch afval dan opgehaald door scholieren. Op deze website werd ook de score tussen de scholen online bijgehouden. De scholen streden om een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam voor de hele groep. De E-waste race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk. De scholen die meededen in Drechtsteden waren I.B.S. Ikra, Het Kristal, locatie Heimerstraat, Het Kristal, locatie Zuilenburg, Prins Bernhardschool, Ds Johannes Bogermansch, Obs Anne Frank, De Meridiaan, De Notenbalk, Basisschool de Dolfijn en OBS de Wilgen. De E-waste race in deze regio werd mede mogelijk gemaakt door HVC en Weee Nederland. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op vrijdag 15 juni 2018 was de prijsuitreiking van de E-waste race die gewonnen is door basisschool De Meridiaan aan de Kinkelenburg in Dordrecht.
De leerlingen van deze school hadden de meeste kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) van de Drechtsteden ingezameld.
Van 21 mei t/m 15 juni 2018 liep de E-waste race in Drechtsteden.
Tien basisscholen namen het tegen elkaar op om in vier weken zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval in te zamelen.
Mensen konden hun elektronisch afval aanmelden op www.ewasterace.nl.
Op een vooraf afgesproken tijd werd het klein elektronisch afval dan opgehaald door scholieren.
Op deze website werd ook de score tussen de scholen online bijgehouden.
De scholen streden om een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam voor de hele groep.
De E-waste race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.
Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.
De scholen die meededen in Drechtsteden waren I.B.S. Ikra, Het Kristal, locatie Heimerstraat, Het Kristal, locatie Zuilenburg, Prins Bernhardschool, Ds Johannes Bogermansch, Obs Anne Frank, De Meridiaan, De Notenbalk, Basisschool de Dolfijn en OBS de Wilgen.
De E-waste race in deze regio werd mede mogelijk gemaakt door HVC en Weee Nederland.