Uitreiking Johan de Witt speld aan de heer J.M. ReijndersUitreiking Johan de Witt speld aan de heer J.M. Reijnders DORDRECHT - Op vrijdag 18 januari 2019 reikte wethouder Piet Sleeking een Johan de Witt-speld uit aan vrijwilliger en voormalig penningmeester van de Vereniging Dordrechts Museum (VDM), de heer J.M. Reijnders. De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst voor vrijwilligers van de Vereniging Dordrechts Museum in Teekengenootschap Pictura, aan de Voorstraat in Dordrecht. Aan de heer Reijnders is de Johan de Witt-speld toegekend vanwege zijn verdiensten als penningmeester van de Vereniging Dordrechts Museum gedurende de periode 2006 – 2018. Zijn verdiensten zijn van groot belang geweest voor de vereniging en het Dordrechts Museum. Vanwege zijn deskundigheid en ervaring op financieel en zakelijk gebied wist hij de financiële positie van de vereniging niet alleen te consolideren maar ook uit te breiden. Hij heeft vele Dordtse ondernemers bereid gevonden om zich als sponsor aan de VDM te binden, waardoor de museumcollectie met mooie, kwalitatieve kunstwerken uitgebreid kon worden. Dit bevorderde ook de betrokkenheid van het Dordtse bedrijfsleven bij het Dordrechts Museum. De heer Reijnders heeft indertijd een actieve rol gespeeld bij de publieksactie 'Geef Dordrecht zijn Gezicht terug', waardoor het bekende schilderij 'Gezicht op Dordrecht' van Jan van Goyen aangeschaft kon worden. Naast zijn vrijwillige verdiensten voor de VDM is de heer Reijnders ook betrokken bij het Operakoor, DOOR en adviseert hij belangeloos startende ondernemers. Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van burgemeester en wethouders op voorstel van één van zijn leden. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en ak

DORDRECHT – Op vrijdag 18 januari 2019 reikte wethouder Piet Sleeking een Johan de Witt-speld uit aan vrijwilliger en voormalig penningmeester van de Vereniging Dordrechts Museum (VDM), de heer J.M. Reijnders.
De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst voor vrijwilligers van de Vereniging Dordrechts Museum in Teekengenootschap Pictura, aan de Voorstraat in Dordrecht.
Aan de heer Reijnders is de Johan de Witt-speld toegekend vanwege zijn verdiensten als penningmeester van de Vereniging Dordrechts Museum gedurende de periode 2006 – 2018.
Zijn verdiensten zijn van groot belang geweest voor de vereniging en het Dordrechts Museum.
Vanwege zijn deskundigheid en ervaring op financieel en zakelijk gebied wist hij de financiële positie van de vereniging niet alleen te consolideren maar ook uit te breiden.
Hij heeft vele Dordtse ondernemers bereid gevonden om zich als sponsor aan de VDM te binden, waardoor de museumcollectie met mooie, kwalitatieve kunstwerken uitgebreid kon worden.
Dit bevorderde ook de betrokkenheid van het Dordtse bedrijfsleven bij het Dordrechts Museum.
De heer Reijnders heeft indertijd een actieve rol gespeeld bij de publieksactie ‘Geef Dordrecht zijn Gezicht terug’, waardoor het bekende schilderij ‘Gezicht op Dordrecht’ van Jan van Goyen aangeschaft kon worden.
Naast zijn vrijwillige verdiensten voor de VDM is de heer Reijnders ook betrokken bij het Operakoor, DOOR en adviseert hij belangeloos startende ondernemers.
Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving.
Toekenning geschiedt door het college van burgemeester en wethouders op voorstel van één van zijn leden.