Twee agenten gewond bij achtervolging - Twee aanhoudingen na achtervolging door woonwijkZwijndrecht - Op dinsdag 21 mei zijn er twee mensen gearresteerd na een achtervolging aan de Bilderdijkstraat in Zwijndrecht. De politie heeft de boel ruim afgezet. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

ZWIJNDRECHT – Op dinsdag 21 mei 2019 achtervolgden meerdere motoragenten een auto door de woonwijk Meerdervoort met een enorme vaart en wisten uiteindelijk de auto te stoppen, waarbij twee personen zijn gearresteerd en afgevoerd.
Volgens getuigen ging de auto in hun straat op twee wielen de bocht om bij de achtervolging en waarschuwden de politie passanten dat er geschoten kon worden.

De auto met daarin een man en een vrouw was iets eerder bij een politiecontrole aan het Noordeinde in Hendrik Ido-Ambacht rond 14.30 uur met hoge snelheid doorgereden, waarop agenten de achtervolging inzette.

Tijdens de achtervolging  reed de bestuurder tussen een tegemoet komende vrachtwagen en bestelbusje in.
Agenten die de achtervolging hadden ingezet konden het busje niet meer ontwijken en reden hier frontaal tegen aan.
De agenten raakten hierbij gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van het bestelbusje bleef ongedeerd.
De politiewagen raakte zwaar beschadigd.

De politie is op zoek naar getuigen.
Mocht u iets hebben gezien in Hendrik-Ido-Ambacht of in Zwijndrecht, neem dan contact  op met 0900-8844.