Tunnel onder de Noord uren dichtHENDRIK IDO AMBACHT - De tunnel onder de Noord op de A15 richting Gorinchem was op woensdag 18 april 2018 bij Hendrik Ido Ambacht urenlang afgesloten. Een vrachtwagen die te hoog was reed eind van de ochtend tegen de hoogtedetectiesensor. De schade aan het systeem was erger dan zich in eerste instantie liet vermoeden. Het gevolg was dat de Noordtunnel richting Gorinchem gesloten werd en het verkeer op de A15 als op de hoogte van de A16 werd tegengehouden, wat resulteerde in een leeg stuk rijksweg voor de tunnelingang. Veel automobilisten kozen voor een andere route, wat op tal van plaatsen in de regio de doorstroom van het verkeer deed stagneren. Bij de kruising voor de Alblasserdamsebrug in Hendrik Ido Ambacht waren verkeersregelaars actief om het verkeer enigszins in goede banen te leiden. Halverwege de middag was het systeem gerepareerd en werd de tunnel stap voor stap vrijgegeven. De veroorzaker van het ongeval is doorgereden. Mogelijk is de chauffeur via de camera’s in de tunnel nog te achterhalen. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

HENDRIK IDO AMBACHT – De tunnel onder de Noord op de A15 richting Gorinchem was op woensdag 18 april 2018 bij Hendrik Ido Ambacht urenlang afgesloten.
Een vrachtwagen die te hoog was reed eind van de ochtend tegen de hoogtedetectiesensor.
De schade aan het systeem was erger dan zich in eerste instantie liet vermoeden.
Het gevolg was dat de Noordtunnel richting Gorinchem gesloten werd en het verkeer op de A15 al op de hoogte van de A16 werd tegengehouden, wat resulteerde in een leeg stuk rijksweg voor de tunnelingang.
Veel automobilisten kozen voor een andere route, wat op tal van plaatsen in de regio de doorstroom van het verkeer deed stagneren.
Bij de kruising voor de Alblasserdamsebrug in Hendrik Ido Ambacht waren verkeersregelaars actief om het verkeer enigszins in goede banen te leiden.
Halverwege de middag was het systeem gerepareerd en werd de tunnel stap voor stap vrijgegeven.
De veroorzaker van het ongeval is doorgereden.
Mogelijk is de chauffeur via de camera’s in de tunnel nog te achterhalen.