Presentatie begroting Dordrecht 2019DORDRECHT - Op vrijdag 12 oktober 2018 presenteerde het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht de stadsbegroting voor 2019. De presentatie vond plaats in de foyer van Kinepolis aan de Lijnbaan in Dordrecht. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op vrijdag 12 oktober 2018 presenteerde het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht de stadsbegroting voor 2019.

De presentatie vond plaats in de foyer van Kinepolis aan de Lijnbaan in Dordrecht.


Inhoud van de Begroting 2019 – Handen uit de mouwen

Het college presenteert de begroting 2019 onder het motto ‘Handen uit de mouwen!’.
Hierin volop acties waarmee het college samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners willen werken aan een nog beter en sterker Dordrecht.

U kunt de begroting bekijken: https://dordrecht.begroting-2019.nl/

Hieronder treft u een aantal belangrijke onderdelen uit de Begroting 2019.

Dordrecht groeit
Dordrecht gaat bouwen. De komende jaren komen er 4000 duurzame en kwalitatief goede woningen bij. Voor Dordtenaren, maar ook om mensen naar Dordrecht te trekken. Ook de vier stadssportparken worden aangepakt. De komende jaren staan de heimachines op Stadswerven, Spuiboulevard, Amstelwijck, Leerpark, Wilgenwende.

Extra banen
Het college wil binnen 4 jaar 4000 extra banen creëren in de stad. Dat betekent ook dat mbo- en hbo-opleidingen moeten aansluiten op de vraag naar technische mensen of in de zorg.
Het Leerpark wordt een bruisende campus om te leren, wonen en werken met een innovatieve ‘maakfabriek’ en een nieuwe lighttrain verbinding met Rotterdam.
De N3 krijgt een fikse opknapbeurt. Maar ook openbaar vervoer, goede fietsverbindingen en een nieuwe fietsenstalling aan de zuidzijde van station Dordrecht maken Dordrecht beter bereikbaar.

Het college wil zo veel mogelijk samenwerken met Dordtse ondernemers en stimuleren anderen dat ook te doen. Het wordt voor nieuwe bedrijven aantrekkelijker om naar Dordrecht te komen.

Elkaar helpen
Met steun van familie, vrienden en buren kunnen mensen veel problemen zelf oplossen. Waar dat niet lukt, is er hulp of ondersteuning. In gezamenlijkheid wordt armoede aangepakt. Volgend jaar komt er een Dordtpas voor alle Dordtenaren, zodat iedereen gebruik kan maken van onze culturele, recreatieve en sportieve voorzieningen.

Het college zet stappen om samen met de stad Dordrecht klimaatbestendig en energieneutraal te maken. Zo komen er steeds meer zonnepanelen in Dordrecht, de teller staat straks op 100.000!

Duizenden Dordtenaren zijn actief als sporter of als vrijwilliger. Bovendien is sporten gezond. Het college blijft investeren in sport en in topsportevenementen.

Vier de stad
Dordrecht viert de stad met kleine en grote evenementen. Zo herdenkt de stad het komende half jaar 400 jaar Dordtse Synode, The Passion komt in 2019 naar Dordrecht en in 2020 viert de stad dat het 800 jaar geleden stadsrechten kreeg.