Özcan Akyol geeft het startschot voor Pop Up PapendrechtÖzcan Akyol geeft het startschot voor Pop Up Papendrecht; PAPENDRECHT - Op zondag 25 november 2018 gaf schrijver; columnist en opiniemaker Özcan Akyol het startschot voor de culturele manifestatie Pop Up Papendrecht (PUP).; Özcan Akyol; van Turkse komaf; was uitgenodigd door de Culturele Raad Papendrecht (CRP).; De schrijver; columnist en opiniemaker voerde het woord in de tent van de ijsbaan op De Markt met een lezing in twee delen.; Als schrijver maakte Özcan naam met zijn romans Eus (2012) en Turis (2016); waarin een van de thema’s het ontworstelen aan eigen roots is.; Özcan is vaste columnist bij onder andere het Algemeen Dagblad en de Nieuwe Revu.; Als opiniemaker schuift hij regelmatig aan tafel bij ‘De Wereld draait door’ en ‘Pauw’.; In 2017 maakte Akyol de televisiedocumentaire serie ‘De neven van Eus’; waarin hij Turkije bezoekt met daar wonende familieleden als belangrijkste gidsen.; Een paar weken geleden vertelde hij aan Matthijs van Nieuwkerk over zijn literaire held Levi Weemoedt; voor wiens zeventigste verjaardag hij de verzenbundel 'Pessimisme kun je leren' met de ondertitel ‘De mooiste gedichten uitgekozen door Özcan Akyol’ samenstelde.; Die selectie werd meteen een bestseller.; Gedurende de bijeenkomst op de Markt in Papendrecht werden alle ingrediënten uit de kast gehaald om de bezoekers een warme bijeenkomst te garanderen.Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

PAPENDRECHT – Op zondag 25 november 2018 gaf schrijver, columnist en opiniemaker Özcan Akyol het startschot voor de culturele manifestatie Pop Up Papendrecht (PUP).

Özcan Akyol, van Turkse komaf, was uitgenodigd door de Culturele Raad Papendrecht (CRP).

De schrijver, columnist en opiniemaker voerde het woord in de tent van de ijsbaan op De Markt met een lezing in twee delen.

Als schrijver maakte Özcan naam met zijn romans Eus (2012) en Turis (2016), waarin een van de thema’s het ontworstelen aan eigen roots is.
Özcan is vaste columnist bij onder andere het Algemeen Dagblad en de Nieuwe Revu.
Als opiniemaker schuift hij regelmatig aan tafel bij ‘De Wereld draait door’ en ‘Pauw’.

In 2017 maakte Akyol de televisiedocumentaire serie ‘De neven van Eus’, waarin hij Turkije bezoekt met daar wonende familieleden als belangrijkste gidsen.

Een paar weken geleden vertelde hij aan Matthijs van Nieuwkerk over zijn literaire held Levi Weemoedt, voor wiens zeventigste verjaardag hij de verzenbundel ‘Pessimisme kun je leren’ met de ondertitel ‘De mooiste gedichten uitgekozen door Özcan Akyol’ samenstelde.
Die selectie werd meteen een bestseller.