Opening expositie Henk Helmantel in Grote Kerk DordrechtOpening expositie Henk Helmantel in Grote Kerk Dordrecht DORDRECHT - Op zaterdag 24 november 2018 heeft de Commissaris van de Koning, de in Dordrecht geboren René Paas, de expositie van werken van de Groningse beeldend kunstenaar Henk Helmantel geopend in de Grote Kerk. De expositie vindt plaats in het kader van de viering 400 jaar Dordtse Synode, die als thema draagt Orde aan de Synode. Namens de gemeente Dordrecht waren de wethouders Rik van der Linden en Marco Stam aanwezig. Na de opening van de expositie kreeg beeldend kunstenaar Henk Helmantel uit handen van de heer Arjan te Raa, voorzitter van de Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht, de zilveren Synodepenning uitgereikt. De wethouders Rik van der Linden en Marco Stam ontvingen beiden een bronzen exemplaar van de penning. Voor de opening en de daaraan voorafgaande bijeenkomst met verschillende sprekers in een ijskoude kerk, was veel belangstelling. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden in de Grote Kerk van Dordrecht. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op zaterdag 24 november 2018 heeft de Commissaris van de Koning in de provincie Groningen, de in Dordrecht geboren René Paas, de expositie van werken van de Groningse beeldend kunstenaar Henk Helmantel geopend in de Grote Kerk.
De expositie vindt plaats in het kader van de viering 400 jaar Dordtse Synode, die als thema draagt Orde aan de Synode.
Namens de gemeente Dordrecht waren de wethouders Rik van der Linden en Marco Stam aanwezig.
Na de opening van de expositie kreeg beeldend kunstenaar Henk Helmantel uit handen van de heer Arjan te Raa, voorzitter van de Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht, de zilveren Synodepenning uitgereikt.
De wethouders Rik van der Linden en Marco Stam ontvingen beiden een bronzen exemplaar van de penning.
Voor de opening en de daaraan voorafgaande bijeenkomst met verschillende sprekers in een ijskoude kerk, was veel belangstelling.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden in de Grote Kerk van Dordrecht.