Openhuis voedselbank AlblasserdamALBLASSERDAM – Op zaterdag 20 oktober 2018 opende de voedselbank in Alblasserdam hun deuren voor het publiek om hen een kijkje te gunnen achter de gordijnen van het dagelijks werk. De voedselbank aan de Nicolaas Beetsstraat 5 in Alblasserdam is net een kleine supermark. Bij binnenkomst worden mensen verwelkomt en kunnen aan een grote tafel wachten tot ze aan de beurt zijn om hun wekelijkse boodschappen te doen. De ‘winkel’ is voor mensen die een tekort aan inkomsten hebben om zelf in hun levensonderhoud te voorzien. Sommige van hen zijn alleenstaand, anderen vormen een gezin met kinderen. Deelnemers aan de voedselbank krijgen toebedeeld wat ze nodig hebben. Zo ontvangen mensen met kinderen meer of anders dan een alleenstaande. Mensen die van de voedselbank ontvangen, krijgen vaak net dat steuntje in de rug, wat ze nodig hebben om rond te komen. Jarige Job Voedselbankouders hebben vaak onvoldoende middelen om de verjaardagen van hun kinderen te vieren. Denk aan een cadeautje, trakteren op school of iets extra’s bij de maaltijd. Voor die kinderen, van 0 tot 18 jaar, heeft de voedselbank de ‘Jarige Job’ doos, waar allerlei dingen inzitten voor het jarige kind. De inhoud van die doos is naar leeftijd ingevuld, omdat je een meisje van vier nu eenmaal wat anders geeft dan een jongen van 16. Liefdeswerk Alle medewerkers bij de voedselbank in Alblasserdam doen hun werk vrijwillig en niemand krijgt daar enige vergoeding voor. De vrijwilligers die daar werken hebben iets met hun werk, dat je misschien als een stukje ‘houden van’ zou kunnen bestempelen. Je merk dat hun hart op de goede plaats zit en dat ze de mensen, die van hen afhankelijke zijn, omarmen. Meer informatie: http://www.voedselbankalblasserdam.nl/; https://www.voedselbankennederland.nl/ Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze

ALBLASSERDAM – Op zaterdag 20 oktober 2018 opende de voedselbank in Alblasserdam hun deuren voor het publiek om hen een kijkje te gunnen achter de gordijnen van het dagelijks werk.

De voedselbank aan de Nicolaas Beetsstraat 5 in Alblasserdam is net een kleine supermark.
Bij binnenkomst worden mensen verwelkomt en kunnen aan een grote tafel wachten tot ze aan de beurt zijn om hun wekelijkse boodschappen te doen.
De ‘winkel’ is voor mensen die een tekort aan inkomsten hebben om zelf in hun levensonderhoud te voorzien.
Sommige van hen zijn alleenstaand, anderen vormen een gezin met kinderen.
Deelnemers aan de voedselbank krijgen toebedeeld wat ze nodig hebben. Zo ontvangen mensen met kinderen meer of anders dan een alleenstaande.
Mensen die van de voedselbank ontvangen, krijgen vaak net dat steuntje in de rug, wat ze nodig hebben om rond te komen.

Jarige Job
Voedselbankouders hebben vaak onvoldoende middelen om de verjaardagen van hun kinderen te vieren. Denk aan een cadeautje, trakteren op school of iets extra’s bij de maaltijd.
Voor die kinderen, van 0 tot 18 jaar, heeft de voedselbank de ‘Jarige Job’ doos, waar allerlei dingen inzitten voor het jarige kind. De inhoud van die doos is naar leeftijd ingevuld, omdat je een meisje van vier nu eenmaal wat anders geeft dan een jongen van 16.

Liefdeswerk
Alle medewerkers bij de voedselbank in Alblasserdam doen hun werk vrijwillig en niemand krijgt daar enige vergoeding voor. De vrijwilligers die daar werken hebben iets met hun werk, dat je misschien als een stukje ‘houden van’ zou kunnen bestempelen.
Je merk dat hun hart op de goede plaats zit en dat ze de mensen, die van hen afhankelijke zijn, omarmen.

Meer informatie:
http://www.voedselbankalblasserdam.nl/; https://www.voedselbankennederland.nl/