Oogstfeest in SliedrechtSLIEDRECHT – Op woensdag 27 juni 2018 was het Oogstfeest voor de kinderen van groep vijf van de Oranje Nassauschool en de Prins Willem Alexanderschool. De kinderen van de twee basisscholen hebben ieder een eigen stukje tuin bij de Sociale Moestuin aan de Lijsterweg in Sliedrecht om hun eigen groenten, kruiden en bloemen op te verbouwen. Na de nodige instructie gingen de leerlingen aan de slag. Begeleid door meesters en juffen, vaders en moeders begonnen de kinderen als eerste met het schoonmaken van groenten en kruiden voor soep en kruidenboter later op de dag, die door de organisatie eerder was geoogst. Hierna gingen ze hun tuintjes in om uien, sla, aardappels, bieten en meer te oogsten. De oogst mochten ze mee naar huis nemen. Het Oogstfeest is een project van De Hooizolder (Natuur- en Milieu-educatiecentrum van Sliedrecht). Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

SLIEDRECHT – Op woensdag 27 juni 2018 was het Oogstfeest voor de kinderen van groep vijf van de Oranje Nassauschool  en de Prins Willem Alexanderschool.
De kinderen van de twee basisscholen hebben ieder een eigen tuintje bij de Sociale Moestuin aan de Lijsterweg in Sliedrecht  om hun eigen groenten, kruiden en bloemen op te verbouwen.
Na de nodige instructie gingen de leerlingen aan de slag.
Begeleid door meesters en juffen, vaders en moeders begonnen de kinderen als eerste met het schoonmaken van groenten en kruiden voor soep en kruidenboter later op de dag, die door de organisatie eerder was geoogst.
Hierna gingen ze hun tuintjes in om uien, sla, aardappels, bieten en meer te oogsten.
De oogst mochten de kinderen mee naar huis nemen.
Het Oogstfeest is een project van De Hooizolder (Natuur- en Milieu-educatiecentrum van Sliedrecht).