Met een oude Bakfiets halen ze voedsel op voor mensen die het niet zo breed hebben.DORDRECHT - 13 februari 2021 - De groep Minima Bleijenhoek- Dordrecht gaat elke week met de bakfiets op pad langs de markt en diverse winkels om voedsel op te halen voor mensen die het niet zo breed hebben. ze gaan langs verschillende bakker en op de markt krijgen groente , kaas en vis. Het is elke week weer een verrassing wat we mogen ophalen maar elke week zijn we erg blij wat we van de ondernemers krijgen , Hierdoor kunnen we elke week weer een hoop mensen helpen. vertelt Nel. Als ze alles hebben opgehaald gaan ze alles sorteren en kijken hoeveel mensen ze kunnen helpen. Er word dan een bericht op de facebookpagina van de groep gezet waar de leden op kunnen reageren. Aan het begin van de avond mogen de mensen dan langs komen. In de voortuin van Nel aan de Veststraat in Dordrecht wordt alles uitgedeeld. De mensen lopen langs en krijgen zo hun pakketje die de mensen dankbaar in ontvangst nemen. De groep bestaat sinds 2019 en heeft de afgelopen tijd een hoop mensen blij kunnen maken. Het enige wat wel aan vervanging toe is, is de oude bakfiets waar alles mee word opgehaald die is echt aan vervanging toe . We hopen dat iemand er ooit eentje over heeft om ons te kunnen helpen ,want geld voor een ander is niet. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT –  De Facebook groep Minima Bleijenhoek- Dordrecht gaat elke week met de bakfiets op pad, langs de markt en diverse winkels om voedsel op te halen voor mensen die het niet zo breed hebben.
Ze gaan langs verschillende bakkers en op de markt krijgen ze groente , fruit, kaas en vis.

Het is elke week weer een verrassing wat we mogen ophalen, maar elke week zijn we erg blij wat we van de ondernemers krijgen , Hierdoor kunnen we elke week weer een hoop mensen helpen. vertelt Nel.
Als ze alles hebben opgehaald gaan ze alles sorteren en kijken hoeveel mensen ze kunnen helpen.
Er word dan een bericht op de facebookpagina van de groep gezet waar de leden op kunnen reageren.
Aan het begin van de avond mogen de mensen dan langs komen.

In de voortuin van Nel aan de Veststraat in Dordrecht wordt alles uitgedeeld.
De mensen lopen langs en krijgen zo hun pakketje die de mensen dankbaar in ontvangst nemen.
De groep bestaat sinds 2019 en heeft de afgelopen tijd een hoop mensen blij kunnen maken.
Het enige wat wel aan vervanging toe is, is de oude bakfiets waar alles mee word opgehaald die is echt aan vervanging toe .
We hopen dat iemand er ooit eentje over heeft om ons te kunnen helpen ,want geld voor een ander is niet.

Ook staat er in de tuin van Nel een ruil en weggeefkast waar de mensen spulletje uit mogen indien ze het nodig hebben of willen ruilen.