LHBTI-congres in Grote Kerk DordrechtLHBTI-congres in Grote Kerk Dordrecht DORDRECHT - Op vrijdag 15 maart 2019 spraken burgemeester Wouter Kolff en minister van Engelshoven (OCW) op het LHBTI-congres in de Grote Kerk. Het doel van dit congres was om LHBTI-ers meer ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn binnen geloof en kerk. Tijdens de bijeenkomst waren er naast sprekers verschillende muzikale bijdragen en werd er een nieuwe vlag gepresenteerd. Met deze nieuwe vlag, een afgeleide van de regenboogvlag, kunnen kerken en andere organisaties aangeven dat LHBTI-ers bij hen welkom zijn. Dordrecht Pride organiseerde het congres 'de Roze Ode aan de Synode' binnen het kader van Synode400. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op vrijdag 15 maart 2019 spraken burgemeester Wouter Kolff en minister van Engelshoven (OCW) op het LHBTI-congres in de Grote Kerk.

Het doel van dit congres was om LHBTI-ers meer ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn binnen geloof en kerk. Tijdens de bijeenkomst waren er naast sprekers verschillende muzikale bijdragen en werd er een nieuwe vlag gepresenteerd.
Met deze nieuwe vlag, een afgeleide van de regenboogvlag, kunnen kerken en andere organisaties aangeven dat LHBTI-ers bij hen welkom zijn.

Dordrecht Pride organiseerde het congres ‘de Roze Ode aan de Synode’ binnen het kader van Synode400.