Landelijke media aandacht voor het plaatsen Stolpersteine aan de Da Costastraat in Zwijndrecht.ZWIJNDRECHT - Op maandag 30 april 2018 werden er vier Stolpersteine aan de Da Costastraat , hoek Tollensstraat in Zwijndrecht geplaatst. Op initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig worden er sinds 1994 overal in Europa herinneringsstenen (zogeheten Stolpersteine) aangebracht op het trottoir voor de huizen van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd. Het gaat veelal om joodse medeburgers die zijn weggevoerd naar de concentratiekampen en die niet zijn teruggekeerd. Er zijn inmiddels in twintig verschillende landen zo'n 68000 van deze Stolpersteine door Gunter Emnig aangebracht. Dit keer gaat het om de herinnering van de familie Meijer (vader, moeder en 2 jonge kinderen) die destijds in de Da Costastraat op nummer 35 woonden. Tijdens een korte plechtigheid in aanwezigheid van de stichting, belangstellenden, en landelijke pers (Telegraaftv en oproep Max) en een aantal kinderen werden de stenen gelegd. De voorzitter van de stichting gaf een toespraak en locoburgemeester Jolanda de Witte voert eveneens kort het woord. Ook werd er een gedicht voor gelezen door een van de aanwezige kinderen. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

ZWIJNDRECHT – Op maandag 30 april 2018 werden er vier Stolpersteine aan de Da Costastraat , hoek Tollensstraat in Zwijndrecht geplaatst.
Op initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig worden er sinds 1994 overal in Europa herinneringsstenen (zogeheten Stolpersteine) aangebracht op het trottoir voor de huizen van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd.
Het gaat veelal om joodse medeburgers die zijn weggevoerd naar de concentratiekampen en die niet zijn teruggekeerd.
Er zijn inmiddels in twintig verschillende landen zo’n 68000 van deze Stolpersteine door Gunter Emnig aangebracht.
Dit keer gaat het om de herinnering van de familie Meijer (vader, moeder en 2 jonge kinderen) die destijds in de Da Costastraat op nummer 35 woonden.
Tijdens een korte plechtigheid in aanwezigheid van de stichting, belangstellenden, en landelijke pers (Telegraaftv en oproep Max) en een aantal kinderen werden de stenen gelegd.
De voorzitter van de stichting gaf een toespraak en locoburgemeester Jolanda de Witte voert eveneens kort het woord.
Ook werd er een gedicht voor gelezen door een van de aanwezige kinderen.