kinderen houden herdenking bij het Mosquito in Bleskensgraaf.BLESKENSGRAAF - Op vrijdag 7 juni 2019 waren tientallen leerlingen van de hoogste groepen van de beide lagere scholen in Bleskensgraaf, de School met de Bijbel en De Stapsteen aanwezig bij de herdenking. Bij boerderij Gijbeland aan het Koekoekspad in Bleskensgraaf staat het monument. Burgemeester Dirk van der Borg gaf namens de gemeente een toespraak en legde daarna met de kinderen een krans en bloemen bij het monument. Na de twee minuten stilte wordt het Wilhelmus gezongen. Naast de scholen waren er ook een aantal mensen van de brandweer die hun medewerking verleende in de vorm van een erewacht. Tijdens de herdenking werd stil gestaan bij de neergeschoten Engelse Mosquito boven Bleskensgraaf op 28 mei 1943. De piloot overleefde het ongeluk en de tweede man kwam om het leven. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

BLESKENSGRAAF – Op vrijdag 7 juni 2019 waren tientallen leerlingen van de hoogste groepen van de beide lagere scholen in Bleskensgraaf, de School met de Bijbel en De Stapsteen aanwezig bij de herdenking.
Bij boerderij Gijbeland aan het Koekoekspad in Bleskensgraaf staat het monument.
Burgemeester Dirk van der Borg gaf namens de gemeente een toespraak en legde daarna met de kinderen een krans en bloemen bij het monument.
Na de twee minuten stilte wordt het Wilhelmus gezongen.
Naast de scholen waren er ook een aantal mensen van de brandweer die hun medewerking verleende in de vorm van een erewacht.
Tijdens de herdenking werd stil gestaan bij de neergeschoten Engelse Mosquito boven Bleskensgraaf op 28 mei 1943.
De piloot overleefde het ongeluk en de tweede man kwam om het leven.