Heropening De Beren in Dordts monumentaal pandHeropening De Beren in Dordts monumentaal pand DORDRECHT - Op dinsdag 19 maart 2019 heropende burgemeester Wouter Kolff van de gemeente Dordrecht restaurant De Beren in het Dordts monumentale pand uit 1933 aan de Wijnstraat 241 in Dordrecht. De Beren is een periode gesloten geweest door een verbouwing. Vanaf 20 maart 2019 is het restaurant weer open voor het publiek Geschiedenis van het pand Voor 1933 was op de locatie van het huidige pand al een café -restaurant gevestigd, dat na een volledige sloop plaats maakte voor de bouw van een nieuwe café-restaurant, 'Taveerne ter Merwe'. Behalve de horecavoorziening voorzag het pand ook in vergaderzalen en een bovenwoning naar het ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau v.d. Heyden & van Nieuwenhuyzen. Opdrachtgevers van de bouw in 1933 waren Bierbrouwerij d' Oranjeboom, de firma J. Nodelyk & Zn en H.J. Sun. Momenteel staat het pand op de Dordtse monumentenlijst. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op dinsdag 19 maart 2019 heropende burgemeester Wouter Kolff van de gemeente Dordrecht restaurant De Beren in het Dordts monumentale pand uit 1933 aan de Wijnstraat 241 in Dordrecht.

De Beren is een periode gesloten geweest door een verbouwing.
Vanaf 20 maart 2019 is het restaurant weer open voor het publiek.

Geschiedenis monumentaal pand
Voor 1933 was op de locatie van het huidige pand al een café -restaurant gevestigd, dat na een volledige sloop plaats maakte voor de bouw van een nieuwe café-restaurant, ‘Taveerne ter Merwe’.
Behalve de horecavoorziening voorzag het pand ook in vergaderzalen en een bovenwoning naar het ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau v.d. Heyden & van Nieuwenhuyzen.
Opdrachtgevers van de bouw in 1933 waren Bierbrouwerij d’ Oranjeboom, de firma J. Nodelyk & Zn en H.J. Sun.

Momenteel staat het pand op de Dordtse monumentenlijst.