Gewonde zwaan aan de Nassauweg na bijt incident gevangen .DORDRECHT - Op woensdag 29 mei 2019 zijn vrijwilligers van Dieren SOS en het zwanen team Zuid Holland een tijdje bezig geweest om een mannetjes zwaan te vangen aan de Nassauweg in Dordrecht.De zwaan was een tijdje geleden gegrepen door een loslopende hond en had hier door een vleugel gebroken.Ook liep de zwaan bijt wonden op die nu waren geïnfecteerd en de zwaan kon ook niet meer zelfstandig uit het water komen.Nadat het uiteindelijk lukte om de zwaan te vangen werd de zwaan grondig gecontroleerd.Hieruit bleek dat het slecht ging met de zwaan.De zwaan is onderweg naar opvang De Wulp in Den Haag.De vraag is ook of de zwaan het zal overleven.Moeder moet het voor nu en misschien de rest van haar leven alleen doenDit koppel was vorig jaar al dupe van een eierendiefstal.Op de Facebookpagina van De Dieren SOS doen ze ook een omroep om alstublieft de hond aan te lijnen om dit soort incidenten te voorkomen.Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op woensdag 29 mei 2019 zijn vrijwilligers van Dieren SOS en het zwanen team Zuid Holland een tijdje bezig geweest om een mannetjes zwaan te vangen aan de Nassauweg in Dordrecht.
De zwaan was een tijdje geleden gegrepen door een loslopende hond .
Daar door liep de zwaan bijt wonden op die nu waren geïnfecteerd en de zwaan kon ook niet meer zelfstandig uit het water komen.
Nadat het uiteindelijk lukte om de zwaan te vangen werd de zwaan grondig gecontroleerd.
Hieruit bleek dat het slecht ging met de zwaan.
De zwaan is onderweg naar opvang De Wulp in Den Haag.
De vraag is ook of de zwaan het zal overleven.
Moeder moet het voor nu en misschien de rest van haar leven alleen doen
Dit koppel was vorig jaar al dupe van een eierendiefstal.

Op de Facebookpagina van De Dieren SOS doen ze ook een omroep om alstublieft de hond aan te lijnen om dit soort incidenten te voorkomen.