Gemeente Papendrecht zet ZAPpers in het zonnetje bij Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard.PAPENDRECHT - Op zaterdag 3 maart 2018 heeft wethouder van Papendrecht Joke Reuwer-Verheij trots alle zogenaamde ZAPpers (zwerfafval-pakkers) in het zonnetje gezet bij Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard in Papendrecht. Papendrecht telt 215 ZAPpers en daar is gemeente Papendrecht enorm trots op. Na de toespraak van de wethouder nam ze uit waardering een hoedje voor de vrijwilligers af. Eén keer per jaar organiseert de gemeente daarom een leuke middag voor alle ZAPpers. De ZAPpers van het eerste uur zijn in het najaar van 2005 gestart en zij ZAPpen nog steeds! Dit zijn de heren Cameron, Van der Linden, Gelderman en Viveen. Daarna is in 2006 het enthousiaste groepje Zotte Zappers opgericht , Ruth van Stam is daar al jaren de gangmaker en werd daarvoor al een keer in het zonnetje gezet door Nederland Schoon. De laatste jaren melden zich ook hele gezinnen aan, dus ook het aantal jongere ZAPpers groeit. Ook veel basisscholen en verenigingen zetten zich op deze manier in voor de Papendrechtse samenleving. En niet te vergeten de cliënten van Gemiva die hun speciale ZAP-kar hiervoor gebruikt. Een voorzichtige schatting laat zien dat de Papendrechtse ZAPpers per jaar met elkaar minimaal 5.500 zakken met zwerfafval verzamelen! na de bijeenkomst en activiteiten kregen alle aanwezige Papendrechtse Zappers een aardigheidje mee naar huis. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

PAPENDRECHT – Op zaterdag 3 maart 2018 heeft wethouder van Papendrecht Joke Reuwer-Verheij trots alle zogenaamde ZAPpers (zwerfafval-pakkers) in het zonnetje gezet bij Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard in Papendrecht.
Papendrecht telt 215 ZAPpers en daar is gemeente Papendrecht enorm trots op.
Na de toespraak van de wethouder nam ze uit waardering een hoedje voor de vrijwilligers af.
Eén keer per jaar organiseert de gemeente daarom een leuke middag voor alle ZAPpers.
De ZAPpers van het eerste uur zijn in het najaar van 2005 gestart en zij ZAPpen nog steeds! Dit zijn de heren Cameron, Van der Linden, Gelderman en Viveen.
Daarna is in 2006 het enthousiaste groepje Zotte Zappers opgericht , Ruth van Stam is daar al jaren de gangmaker en werd daarvoor al een keer in het zonnetje gezet door Nederland Schoon.
De laatste jaren melden zich ook hele gezinnen aan, dus ook het aantal jongere ZAPpers groeit.
Ook veel basisscholen en verenigingen zetten zich op deze manier in voor de Papendrechtse samenleving. En niet te vergeten de cliënten van Gemiva die hun speciale ZAP-kar hiervoor gebruikt.
Een voorzichtige schatting laat zien dat de Papendrechtse ZAPpers per jaar met elkaar minimaal 5.500 zakken met zwerfafval verzamelen!
na de bijeenkomst en activiteiten kregen alle aanwezige Papendrechtse Zappers een aardigheidje mee naar huis.