Dodenherdenking geallieerd luchtbombardement in het Merwesteinpark in Dordrecht.DORDRECHT - Op donderdag 24 oktober 2019 werd er in het Merwesteinpark in Dordrecht een Dodenherdenking gehouden.Exact 75 jaar geleden, op 24 oktober 1944 om 12.01 uur, werd er een Brits geallieerd luchtbombardement uitgevoerd op een Duits bunker complex in Park Merwestein, waarbij 59 burgers om het leven kwamen. Stichting Park Merwestein en Stichting Museum 1940-1945 Dordrecht hebben het initiatief genomen een herdenkingsbijeenkomst voor deze burgerslachtoffers te organiseren. Wethouder Rik van der Linden heeft namens het gemeentebestuur een krans leggen en een toespraak houden.Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op donderdag 24 oktober 2019 werd er in het Merwesteinpark in Dordrecht een Dodenherdenking gehouden.
Exact 75 jaar geleden, op 24 oktober 1944 om 12.01 uur, werd er een Brits geallieerd luchtbombardement uitgevoerd op een Duits bunker complex in Park Merwestein, waarbij 59 burgers om het leven kwamen.
Stichting Park Merwestein en Stichting Museum 1940-1945 Dordrecht hebben het initiatief genomen een herdenkingsbijeenkomst voor deze burgerslachtoffers te organiseren.
Wethouder Rik van der Linden heeft namens het gemeentebestuur een krans leggen en een toespraak houden.