BOB in de Sportkantine bij HSV Zwijndrecht.ZWIJNDRECHT - Op zondag 13 september 2020 om 14.30 uur was de feestelijke aftrap van de Campagne ‘BOB in de Sportkantine’ bij Honk- en Softbalvereniging Zwijndrecht. Wethouder de Meij (Sport) overhandigde het eerste BOB-campagnepakket aan de vereniging en een BOB-campagneteam.“Ik hoop dat velen het goede voorbeeld van HSV volgen. Het blijft belangrijk om elkaar eraan te herinneren dat alcohol en verkeer niet samen gaan, ook niet na het sporten,” aldus wethouder de Meij. BOB in de Sportkantine In 2019 vielen 661 verkeersdoden, waarbij in ongeveer 20% van de ongevallen alcohol een rol speelde. Hoe meer mensen de gevaren kennen van alcoholgebruik in het verkeer, des te minder ongelukken er zullen gebeuren. HSV Zwijndrecht steunt de campagne BOB in de sportkantine en zet zich daarmee in voor het verminderen van verkeersongevallen door alcohol. Volgens de vereniging is het niet meer dan logisch dat een sportvereniging zich hiermee bezighoudt. De materialen uit het campagne pakket worden gebruikt in de kantine, zodat leden en bezoekers op verschillende plekken de oproep om te denken aan een BOB tegenkomen. Ambassadeur Verkeersveiligheid HSV Zwijndrecht is in het verlengde van de deelname aan de BOB-campagne ook ambassadeur van de bredere verkeersveiligheidsaanpak in Zuid-Holland: Maak een punt van nul. “HSV maakt een punt van nul. Het zou toch heel raar zijn als we daar geen punt van zouden maken? Iedereen, of het nou een individu, een vereniging of een bedrijf betreft zou een punt moeten maken van het streven naar nul verkeersslachtoffers,” aldus het bestuurd van de vereniging. Het ambassadeurschap is zichtbaar door middel van een sponsorbord op het terrein. Zuid-Holland maakt een punt van nul Onder de noemer “Maak een punt van nul” zet het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland) in op meer verkeersveiligheid via educatie, kennisdeling en campagnes, waaronder de campagne BOB in de sportkantine. De doelstelli

ZWIJNDRECHT – Op zondag 13 september 2020 om 14.30 uur was de feestelijke aftrap van de Campagne ‘BOB in de Sportkantine’ bij Honk- en Softbalvereniging Zwijndrecht.

Wethouder de Meij (Sport) overhandigde het eerste BOB-campagnepakket aan de vereniging en een BOB-campagneteam.“Ik hoop dat velen het goede voorbeeld van HSV volgen. Het blijft belangrijk om elkaar eraan te herinneren dat alcohol en verkeer niet samen gaan, ook niet na het sporten,” aldus wethouder de Meij.

BOB in de Sportkantine
In 2019 vielen 661 verkeersdoden, waarbij in ongeveer 20% van de ongevallen alcohol een rol speelde. Hoe meer mensen de gevaren kennen van alcoholgebruik in het verkeer, des te minder ongelukken er zullen gebeuren.

HSV Zwijndrecht steunt de campagne BOB in de sportkantine en zet zich daarmee in voor het verminderen van verkeersongevallen door alcohol.
Volgens de vereniging is het niet meer dan logisch dat een sportvereniging zich hiermee bezighoudt.

De materialen uit het campagne pakket worden gebruikt in de kantine, zodat leden en bezoekers op verschillende plekken de oproep om te denken aan een BOB tegenkomen.

Ambassadeur Verkeersveiligheid
HSV Zwijndrecht is in het verlengde van de deelname aan de BOB-campagne ook ambassadeur van de bredere verkeersveiligheidsaanpak in Zuid-Holland: Maak een punt van nul.
“HSV maakt een punt van nul. Het zou toch heel raar zijn als we daar geen punt van zouden maken? Iedereen, of het nou een individu, een vereniging of een bedrijf betreft zou een punt moeten maken van het streven naar nul verkeersslachtoffers,” aldus het bestuurd van de vereniging.

Het ambassadeurschap is zichtbaar door middel van een sponsorbord op het terrein.

Zuid-Holland maakt een punt van nul

Onder de noemer “Maak een punt van nul” zet het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland) in op meer verkeersveiligheid via educatie, kennisdeling en campagnes, waaronder de campagne BOB in de sportkantine. De doelstelling is om verkeersveilig gedrag tot norm te maken en het aantal vermijdbare verkeersslachtoffers terug te brengen naar nul.

Op dit moment komen in de provincie Zuid-Holland elke dag gemiddeld 16 personen niet veilig op hun bestemming aan door een ongeval. Verkeersveiligheid is relevant voor iedereen.

Het ROV Zuid-Holland, de regio’s, de ambassadeurs en hun partners organiseren van 12 t/m 19 september de themaweek “Maak een punt van nul”.