Babygrafje na jaar nog niet geruimd.DORDRECHT - vrijdag 11 oktober 2019 - Petra Burgemeester is intens verdrietig toen ze via een kennis te horen kreeg dat het grafje van haar overleden baby er nog was. Petra verloor met 6 maanden zwangerschap op 23 oktober 2003 haar zoontje jiovanny. jiovanny werd begraven op de begraafplaats Essenhof aan de Nassauweg in Dordrecht. Ze verzorgde het grafje jaren met veel liefde en werd altijd netje bij gehouden. Op 22 oktober 2018 werd ze gebeld dat het grafje leeg was gehaald en dat de steen en de spulletje konden worden opgehaald op het kantoor van de begraafplaats. Omdat we elk jaar 23 oktober er heen gingen om ons verdriet te delen. Was het niet fijn. Net een dag ervoor. Ze beloofde haar het nog even terug te leggen. Maar moest dan de 23 ste mee genomen worden. Komen we de 23 ste aan. Lag het er dus niet. Wij verdrietig naar voren. Moest het zelf maar ff doen, vertelt Petra We hebben toen afscheid kunnen nemen van deze plek. Bijna een jaar later kreeg ze via een kennis te horen dat het grafje nog niet was geruimd en er verwaarloost bij lag. Ze ging toen zelf ook naar de begraafplaats toe en tot haar grote verdriet en verbazing had de kennis gelijk. Waarom gaan ze zo met mensen om.zo respectloos zegt Petra. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – vrijdag 11 oktober 2019 – Petra Burgemeester is intens verdrietig toen ze via een kennis te horen kreeg dat het grafje van haar overleden baby er nog was.
Petra verloor met 6 maanden zwangerschap op 23 oktober 2003 haar zoontje jiovanny.
jiovanny werd begraven op de begraafplaats Essenhof aan de Nassauweg in Dordrecht.

Ze verzorgde het grafje jaren met veel liefde en het werd altijd netje bij gehouden.

Op 22 oktober 2018 werd ze gebeld dat het grafje leeg was gehaald en dat de steen en de spulletje konden worden opgehaald op het kantoor van de begraafplaats.
Omdat we elk jaar 23 oktober er heen gingen om ons verdriet te delen.
Was het niet fijn. Net een dag ervoor.
Ze beloofde haar het nog even terug te leggen. Maar moest dan de 23 ste mee genomen worden.
Komen we de 23 ste aan. Lag het er dus niet. Wij verdrietig naar voren. Moest het zelf maar ff doen, vertelt Petra
We hebben toen afscheid kunnen nemen van deze plek.

Bijna een jaar later kreeg ze via een kennis te horen dat het grafje nog niet was
geruimd en er verwaarloost bij lag

Ze ging toen zelf ook naar de begraafplaats toe en tot haar grote verdriet en verbazing had de kennis gelijk.

Waarom gaan ze zo met mensen om , zo respectloos zegt Petra.
Het gebeurd wel vaker dat nabestaanden er pas later achter komen dat het graf niet is geruimd, soms pas na jaren. Zo’n ontdekking  kan voor de nabestaande weer veel verdriet los maken.
Een graf kan worden geruimd als de termijn waarvoor het graf uitgegeven is, verstreken is.
Let op het woordje ‘kan’ in de vorige zin. De eigenaar van een begraafplaats is niet verplicht om het graf meteen te ruimen.
Hij kan het doen wanneer hem dat uitkomt. Dat kan een dag na afloop van de termijn, maar het kan ook na twee maanden of na 20 of 50 jaar of nooit, als hij de ruimte niet nodig heeft.

Meer info over grafruiming