Agenten komen twee keer in de week met een ander verhaal tijdens demonstratie

DORDRECHT – Op maandagavond 22 augustus 2022 stonden er bovenop het viaduct A16 bij de Simon de Danserweg in Dordrecht net zoals afgelopen tijd op maandag en op donderdag weer een handjevol mensen met vlaggen te zwaaien.

Ze staan daar vreedzaam, maken geen rommel, bekladde geen objecten en na twee uur demonstreren ruimen ze hun spullen op en gaan weer weg.

 

Bijna elke keer komen er agenten langs, Je heb de toffe agenten die gewoon met je praten en begrijpen waarom wij hier in de avond in onze vrije tijd staan en dat we ons zorgen maken om de toekomst van Nederland.

Er zijn ook de mindere agenten die er alleen maar op uit zijn om de boel te laten escaleren en te bekeuren Omdat er overlast zou zijn, gevaarlijke situaties zijn, geluidsoverlast, bestuurders worden afgeleid enz.., zegt een van de demonstranten.

Bijna elke keer krijgen de demonstranten een gratis fotoshoot van de agenten en wordt er druk om legitimatie en gegevens gevraagd. Aangezien het elke week om dezelfde groep mensen gaat, zijn de demonstranten het zat om elke keer zo benaderd te worden “We zijn geen criminelen” en zien dit als pestgedrag. En elke keer krijgen ze van de agenten een ander verhaal, smoes waarom we hier niet mogen staan. Gisteren kwamen er ook weer agenten, een van de demonstranten was het zat om elke keer gecontroleerd te worden en zei., ik gaat me niet weer legitimeren, jullie hebben ondertussen al zoveel foto’s van mij gemaakt en mijn gegevens gecontroleerd, ik heb geen strafbaar feit gepleegd en doe niks fout.  De vrouw werd beloond met een bekeuring van 100 euro voor het niet tonen van haar legitimatie.

 

Agenten willen de gegevens graag van de demonstranten zodat ze bij kunnen houden wie wat waar en wanneer staat. Als ik in een andere stad gaat demonstreren hoef ik me ook niet te legitimeren als alles gewoon vreedzaam gaat. Zegt een van de demonstranten.