Herdenking bij Lancaster monument in PapendrechtHerdenking bij Lancaster monument in Papendrecht PAPENDRECHT - Op zondag 21 juli 2019 vond, 75 jaar na dato, de herdenking plaats van de omgekomenen van de vliegtuigcrash van 21 juli 1944 bij het Lancaster monument aan de Noordkil in Papendrecht. Nadat Peter van der Giessen, voorzitter van de werkgroep Lancaster Popeye, het welkomstwoord had uitgesproken, spraken achtereenvolgens burgemeester Aart-Jan Moerkerke en de voorzitter van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, Margré van Wijngaarden, enkele woorden tot de aanwezigen. Na het taptoe signaal door Edward Renneberg volgde een minuut stilte. Hierna werden door verschillende personen en organisaties kransen gelegd bij het monument, waarvan als eerste de burgemeester van Papendrecht. Omdat het op 21 juli 2019 precies 75 jaar geleden was, dat de ‘Popeye’ zijn laatste, fatale, vlucht maakte, is besloten deze tragische gebeurtenis in herinnering te brengen met een sobere herdenking bij het monument waar de Lancaster driekwart eeuw geleden neerstortte. Alle zeven bemanningsleden kwamen bij de crash om het leven. Zij werden begraven op de Algemene Begraafplaats in Papendrecht waar zij ieder jaar op 4 mei worden herdacht met het leggen van bloemen op hun graven. Het vliegtuigwrak, dat ver in de bodem van de polder rustte, werd in 2002 geborgen, omdat er woningbouwplannen voor de Oostpolder waren en er onzekerheid bestond of er nog bommen aan boord waren. Op 21 juli 2004, precies 60 jaar na de crash, werd een monument onthuld door nabestaanden van de bemanning. Dat was een indrukwekkende, ontroerende plechtigheid. Op 4 mei 2016 volgde de onthulling van een informatiebord bij het monument door de dochter van een van de bemanningsleden.PAPENDRECHT – Op zondag 21 juli is het precies 75 jaar geleden dat de Engelse Lancaster bommenwerper met de bijnaam ‘Popeye’ neerstortte in de polder achter het Oosteind. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V
PAPENDRECHT –  Op zondag 21 juli 2019 vond, 75 jaar na dato,  de herdenking plaats van de omgekomenen van de vliegtuigcrash van 21 juli 1944 bij het Lancaster monument aan de Noordkil in Papendrecht.
Nadat Peter van der Giessen, voorzitter van de werkgroep Lancaster Popeye, het welkomstwoord had uitgesproken, spraken achtereenvolgens burgemeester Aart-Jan Moerkerke en de voorzitter van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, Margré van Wijngaarden, enkele woorden tot de aanwezigen.
Na het taptoe signaal door Edward Renneberg volgde een minuut stilte.
Hierna werden door verschillende personen en organisaties kransen gelegd bij het monument, waarvan als eerste de burgemeester van Papendrecht.
Omdat het op 21 juli 2019 precies 75 jaar geleden was, dat de ‘Popeye’ zijn laatste, fatale, vlucht maakte, is besloten deze tragische gebeurtenis in herinnering te brengen met een sobere herdenking bij het monument waar de Lancaster driekwart eeuw geleden neerstortte.

Alle zeven bemanningsleden kwamen bij de crash om het leven. Zij werden begraven op de Algemene Begraafplaats in Papendrecht waar zij ieder jaar op 4 mei worden herdacht met het leggen van bloemen op hun graven.
Het vliegtuigwrak, dat ver in de bodem van de polder rustte, werd in 2002 geborgen, omdat er woningbouwplannen voor de Oostpolder waren en er onzekerheid bestond of er nog bommen aan boord waren.
Op 21 juli 2004, precies 60 jaar na de crash, werd een monument onthuld door nabestaanden van de bemanning. Dat was een indrukwekkende, ontroerende plechtigheid.
Op 4 mei 2016 volgde de onthulling van een informatiebord bij het monument door de dochter van een van de bemanningsleden.PAPENDRECHT – Op zondag 21 juli is het precies 75 jaar geleden dat de Engelse Lancaster bommenwerper met de bijnaam ‘Popeye’ neerstortte in de polder achter het Oosteind.