10 personen redden paard uit sloot op weiland achter Stevensweg in Dordrecht.ORDRECHT - Op maandagmorgen 29 juli 2019 om 7.12 uur werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een paard in de sloot op een weiland achter de Stevensweg in Dordrecht. Omdat het 21 jarige paard al geruime tijd in de sloot lag en niemand wist hoe lang, was er haast geboden want het paard lang flink te bibberberen in de sloot en de toestand voor het paard verslechterde met de minuut dus was er haast geboden. Omdat er geen voertuigen van de brandweer over het gras konden en een tractor te lang duurde werd geprobeerd het paard met ruim tien man uit de sloot te trekken. Dit lukte uiteindelijk en werd het paard op de kant getrokken waar men gelijk het paard droog gingen wrijven en bedekken met folie en dekens. De temperatuur werd bij het paard gemeten , die bleek erg laag te zijn. Een veearts is met spoed gebeld om naar het paard te komen kijken. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

DORDRECHT – Op maandagmorgen 29 juli 2019 om 7.12 uur werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een paard in de sloot op een weiland achter de Stevensweg in Dordrecht.
Omdat het 21 jarige paard al geruime tijd in de sloot lag en niemand wist hoe lang, was er haast geboden want het paard lang flink te bibberen in de sloot en de toestand van het paard verslechterde met de minuut .
Omdat er geen voertuigen van de brandweer over het gras konden en een tractor te lang duurde werd geprobeerd het paard met ruim tien man uit de sloot te trekken.
Dit lukte uiteindelijk en werd het paard op de kant getrokken waar men gelijk het paard droog gingen wrijven en het bedekte met folie en dekens.
De temperatuur werd bij het paard gemeten , die bleek erg laag te zijn.
Een veearts is met spoed gebeld om naar het paard te komen kijken.