Minister Koolmees neemt deel aan Meet and (gr)Eat in het Oude Raadhuis van ZwijndrechtMinister Koolmees neemt deel aan Meet and (gr)Eat in het Oude Raadhuis van Zwijndrecht ZWIJNDRECHT - Op zondagmiddag 26 januari 2019 bracht minister Koolmees (Sociale Zaken) een bezoek aan de expositieruimte Kunzt in de gemeente Zwijndrecht, waar op dat moment een multiculturele high-tea werd georganiseerd in het kader van de tentoonstelling 'Licht in het donker' over het werk van de bekende kinderboekenillustratrice en -schrijfster Marit Törnqvist. Wethouder Jolanda de Witte verwelkomde minister Koolmees aan het begin van de bijeenkomst en sprak enkele woorden over de Zwijndrechtse aanpak rondom nieuwkomers. Tijdens de bijeenkomst kreeg de minister te zien hoe de illustraties van Törnqvist mensen stimuleren met elkaar in contact te komen en bruggen te slaan tussen onbekende werelden. Het centrale thema van de tentoonstelling was 'Iedereen thuis in Zwijndrecht'. Te gast waren onder andere taalcursisten van de Bibliotheek AanZet, deelnemers van de voorleesestafette en een aantal nieuwkomers. In het groepsgesprek, onder leiding van Siham Berrag, werden persoonlijk verhalen gedeeld met de minister, waarvan sommigen een diep liggen leed lieten zien, maar ook hoop voor een nieuwe toekomst in Nederland. Als reactie op een vraag of het geen idee is de Zwijndrechtse methode als voorbeeld te laten gelden voor anderen Nederlandse gemeenten, zei de minister daar al over in gesprek te zijn met de gemeente Zwijndrecht. De gemeente Zwijndrecht werkt aan een inclusieve samenleving en stimuleert daarbij nieuwkomers de regie te nemen op hun integratie en participatie. Zo wordt er flink ingezet op een persoonlijke aanpak, een goede aansluiting tussen opleiding en werk, het leren van de Nederlandse taal en zijn er speciale schakelklassen die kinderen binnen een jaar klaarstomen voor reguliere onderwijs. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord g

ZWIJNDRECHT – Op zondagmiddag 26 januari 2019 bracht minister Koolmees (Sociale Zaken) een bezoek aan de expositieruimte Kunzt in de gemeente Zwijndrecht, waar op dat moment een multiculturele high-tea  werd georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Licht in het donker’ over het werk van de bekende kinderboekenillustratrice en -schrijfster Marit Törnqvist.
Wethouder Jolanda de Witte verwelkomde minister Koolmees aan het begin van de bijeenkomst en sprak enkele woorden over de Zwijndrechtse aanpak rondom nieuwkomers.
Tijdens de bijeenkomst kreeg de minister te zien hoe de illustraties van Törnqvist mensen stimuleren met elkaar in contact te komen en bruggen te slaan tussen onbekende werelden.Het centrale thema van de tentoonstelling was ‘Iedereen thuis in Zwijndrecht’.Te gast waren onder andere taalcursisten van de Bibliotheek AanZet, deelnemers van de voorleesestafette en een aantal nieuwkomers.In het groepsgesprek, onder leiding van Siham Berrag, werden persoonlijk verhalen gedeeld met de minister, waarvan sommigen een diep liggen leed lieten zien, maar ook hoop voor een nieuwe toekomst in Nederland.
Als reactie op een vraag of het geen idee is de Zwijndrechtse methode als voorbeeld te laten gelden voor anderen Nederlandse gemeenten, zei de minister daar al over in gesprek te zijn met de gemeente Zwijndrecht.
De gemeente Zwijndrecht werkt aan een inclusieve samenleving en stimuleert daarbij nieuwkomers de regie te nemen op hun integratie en participatie.Zo wordt er flink ingezet op een persoonlijke aanpak, een goede aansluiting tussen opleiding en werk, het leren van de Nederlandse taal en zijn er speciale schakelklassen die kinderen binnen een jaar klaarstomen voor reguliere onderwijs.

Aan het eind van de bijeenkomst ontving minister Koolmees een boek uit handen van kinderboekenillustratrice en -schrijfster Marit Törnqvist.