Een eiland zonder plastic afvalEen eiland zonder plastic afval DORDRECHT - Op maandag 14 januari 2018 nam wethouder duurzaamheid, Rik van der Linden van de gemeente Dordrecht, het eerste exemplaar van het 'Schapenkoppiekoppie' in ontvangst tegenover het originele Schapenkoppenbeeld dat langs de Laan der Verenigde Naties staat, ter hoogte van de afrit van de A16. Het 'Schapenkopiekopie' is een miniatuur uitvoering van het originele beeld en is gemaakt uit plastic afval. Een eiland zonder plastic afval is het doel van een aantal partijen, die gezamenlijk een zogeheten 'pop up plastic lab' hebben ontwikkeld dat over een paar maanden op het Leerpark zal staan. In dit laboratorium wordt plastic afval omgezet naar een grondstof voor allerlei handzame producten. Een voorbeeld hiervan is het 'Schapenkoppiekoppie'; een uit plastic afval 3d geprinte miniatuurversie van het Schapenkoppenbeeld. Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

ORDRECHT – Op maandag 14 januari 2018 nam wethouder duurzaamheid, Rik van der Linden van de gemeente Dordrecht, het eerste exemplaar van het ‘Schapenkoppiekoppie’ in ontvangst tegenover het originele Schapenkoppenbeeld dat langs de Laan der Verenigde Naties staat, ter hoogte van de afrit van de A16.

Het ‘Schapenkopiekopie’ is een miniatuur uitvoering van het originele beeld en is gemaakt uit plastic afval.

Een eiland zonder plastic afval is het doel van een aantal partijen, die gezamenlijk een zogeheten ‘pop up plastic lab’ hebben ontwikkeld dat over een paar maanden op het Leerpark zal staan.

In dit laboratorium wordt plastic afval omgezet naar een grondstof voor allerlei handzame producten.

Een voorbeeld hiervan is het ‘Schapenkoppiekoppie’; een uit plastic afval 3d geprinte miniatuurversie van het Schapenkoppenbeeld.