Coffeeshop aan het Bagijnehof in Dordrecht beschoten

DORDRECHT – Op zondagmorgen 19 maart 2023 is er een pand aan het Bagijnhof in Dordrecht beschoten. Agenten die snel ter plaatse waren troffen de schutter niet meer aan, maar vonden wel kogelhulzen voor de deur. Na onderzoek ontdekte ze dat er op het rolluik van de aldaar gevestigde coffeeshop was geschoten. De politie deed vanmorgen buurtonderzoek. Kort geleden werd er ook al brand gesticht bij het pand.

Burgemeester sluit coffeehop Asilah voor twee weken

Burgemeester Wouter Kolff heeft coffeeshop Asilah aan het Bagijnhof voor minstens twee weken gesloten om de openbare orde te herstellen en de rust terug te laten keren. De coffeeshop werd in de vroege ochtend van zondag 19 maart beschoten. Bij de schietpartij zijn geen gewonden gevallen.

In de nacht van 7 op 8 februari werd dezelfde coffeeshop beschadigd door een brandbom. De combinatie van twee incidenten in zo korte tijd is voor de burgemeester aanleiding de zaak onmiddellijk te sluiten.

Onderzoek
De politie onderzoekt onder leiding van het Openbaar Ministerie de schietpartij en de mogelijke samenhang met de samenhang met het vorige incident. Afhankelijk van het onderzoek kan de burgemeester besluiten de coffeeshop langer gesloten te houden. Hij heeft de omwonenden per brief op de hoogte gesteld.
Camerabeelden
De politie maakt bij het onderzoek onder meer gebruik van camerabeelden. Na het eerste incident heeft de eigenaar van de coffeeshop camera’s opgehangen.