Annemiek is de wanhoop nabij ,per 1 juli staat ze met haar twaalf jarige zoon op straat.

DORDRECHT –  Annemiek is de wanhoop nabij ,per 1 juli staat ze met haar twaalf jarige zoon op straat.
Annemiek verblijft op dit moment in een tijdelijke woning kort verblijf in de binnenstad van Dordrecht en moet hier 1-7 uit zonder uitzicht op een ander plekje voor haar en haar zoon.De tijdelijke woning was voor 5 maanden maar is door de Coronacrisis 2 maanden verlengd.

De alleenstaande vrouw ligt op dit moment nog steeds in scheiding wat door de Corona alleen maar langer duurt.Tot 1 januari 2020 had ze een baan bij Humanitas en is momenteel op zoek naar een andere baan, maar gezien de corona-tijd is dat erg moeilijk.Hierdoor heeft de vrouw op dit moment maar weinig inkomen.Ze had tijdelijk een uitkering van drie maanden maar dit is inmiddels ook gestopt.

Terug naar me ex is geen optie verteld ze ,Nergens kun je terecht…Ik heb dus grote zorgen en stress en het is een emotionele moeilijke tijd.
Annemiek is niet de enige met dit probleem, Ze denk niet alleen aan zich zelf maar denkt ook aan andere die dadelijk op straat staan.Sociale huurwoningen zijn er niet en de particuliere sector is voor veel mensen niet te betalen.

Ze heeft inmiddels op sociaal media een oproep gedaan en een Facebookpagina Spoedzoekers Drechtsteden om mensen die in de zelfde situatie op te roepen om samen naar de gemeente te gaan ,in de hoop dat er een oplossing komt voor haar maar ook voor andere.

Ze heeft de gemeente inmiddels al gemaild en ze willen haar telefonisch te woord staan.Ze had het idee om een leegstaand pand om te bouwen om tijdelijk een plek te maken, maar de Gemeente geeft aan dat dit niet kan ivm veiligheid.

Afgelopen maandag was er bij de NPO een programma die dit probleem ook aan de kaak stelde.